U duhu obilježavanja 21. decembra Dana rudara FBiH održana su sportska takmičenja između pogona rudnika „Banovići“. Obzirom da nas ekipa Rudnika skoro svake godne obraduje prvim mjestom na tradicionalnoj „Rudarijadi“ kada se snage odmjeravaju između rudnika sa područja FBiH, decembar je mjesec odigravanja sportskih takmičenja između pogonskih jedinica Rudnika. Sportske discipline su odavno poznate, ekipe se takmiče u malom nogometu, povlačenju konopca, stonom tenisu, šahu i kuglanju.

Takmičenje je proteklo u fer i korektnom nadmetanju, a tribine sportske dvorane dobrim dijelom su bile ispunjene.

Najveće iznenađenje ovogodišnjih igara bila je ekipa „Željezničkog transporta“ koja nakon osam godina na police svojih vitrina vraća prelazni pehar. Drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je „Separaciji“, dok je na trećem mjestu završila prošlogodišnja pobjednička ekipa „Površinske eksploatacije uglja“.Kada je u pitanju povlačenje konopca ekipa „Podzemne eksploatacije uglja“ ponovo je osigurala prvo mjesto. Iako su dali svoj maksimum konopaši „Površinske eksploatacije uglja“ završili su na drugom mjestu, dok je treća pozicija pripala momcima „Željezničkog transporta“.

U jednoj od najpopularnijih disciplina, malom nogmetu, pobijedila je ekipa „Separacije“, dok je nešto manje sreće imala ekipa „Direkcije“, zauzevši drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi „Površinske eksploatacije uglja“.

U stonom tenisu poredak je bio slijedeći: „Površinska eksploatacija uglja“, „Direkcija“, „Željeznički transport“. Šahisti „Željezničkog transporta“ osvojili su prvo mjesto, dok je ekipa „Direkcija“ druga, a „Separacija“ treća.

Nakon završetka takmičenja u kuglanju prvo mjesto pripalo je ekipi „Željezničkog transporta“, drugo „Separaciji“ a treće „Društvenom standardu“

Na kraju su izabrani i najbolji pojedici svih disciplina. Za najboljeg pojedinca u malom nogometu izbran je Kavazović Zehrudin, za najboljeg strijelca Eldin Softić, a za najboljeg golmana Šerbedžić Mirzet.

Najbolji konopaš je Turić Nermin, dok je najbolji šahista Trumić Enes. Prvi stonotenisač ove godine je Kuranović Amir, a kuglaš Medarić Senad.