U proteklih sedam dana:

  • Rekonstruisana je kompletna stara Transportna prostorija otkopnog polja Z2 iz Glavnog transportnog niskopa Zapad, dužine 175 m i radovi su nastavljeni u kompaktnom dijelu bloka u kojem je izrađeno 60 m od potrebnih 75 m. Radovi se izvode otežano zbog nepovoljnih fizičko mehaničkih osobina bloka u kojem se izrađuje rudarska prostorija te se zbog toga koristi kombinacija mehanizovanog i polumehanizovanog načina izrade rudarskih prostorija.
  • Nastavljeni su radovi sanacije Transportne prostorije otkopnog polja Z2, koja je bila zahvaćena požarom, polumehanizovano, sa kote K=54,00 m uskopno, prema Transportnoj prostoriji revira Zapad. Rekonstruisano je 6 m navedene prostorije. Radovi se izvode otežano zbog nepovoljnih fizičko mehaničkih osobina narušenog svoda u laporcu pod uticajem požara.
  • Do uspostavljanja protočne ventilacije kroz Transportnu prostoriju revira Zapad i dio Transportne prostorije otkopnog polja Z2 neophodno je izraditi 15 m Transportne prostorije revira Zapad i rekonstruisati 84 m Transportne prostorije otkopnog polja Z2.
  • Radovi injektiranja Transportne prostorije otkopnog polja Z2nastavljeni su i izvode se u svakoj smjeni zavisno od situacije na terenu.
  • Neprekidno se vrši kontrola gasnih i ventilacionih parametara ručnim mjerenjima pomoću ručnih prenosnih instrumenata, laboratorijskim analizama i automatskom daljinskom kontrolom putem metanometrijske centrale na svim karakterističnim mjestima u jami.