Košarkašice Rudnika mrkog uglja „Banovići“ svoj najveći uspijeh u klubskoj karijeri ostvarile su prošle godine, kada su sezonu završile kao druga ekipa na području BiH. U velikoj i dramatičnoj utakmici za prvaka BiH nesretno su poražene od ekipe „Play off“-a iz Sarajeva koja ih je uspijela nadigrati rezultatom 62:41. Tako malo je nedostajalo da djevojke zasjednu na sami državni košarkaški vrh.

Tokom razgovora Maja Rahmanović nam je kazala kako bi rado zaboravila dan odigravanja finalne utakmice. Mišljenja je da su zbog uloženog truda i borbe tokom cijelog prvenstva zaslužile više, ali da je to sport u kojem danas gubiš sutra dobijaš, te da se poslije svakog poraza mora gledati naprijed.

Nakon početnog razočarenja i gorkog okusa poslije poraza strasti su se ipak stišale.

U novu sezonu krenule su s istim principom rada, ali sa još većim ambicijama. Ovoga puta cilj je ostvariti ono što im je u prošoj sezoni za dlaku izmaklo iz ruku. Po svemu sudeći na dobrom su putu.

Prvenstvo su otvorile u Banja Luci pobjedom protiv ekipe Mladi Krajišnik rezultatom 81:46, a prvu domaću pobjedu na krilima ispunjene sportske dvorane ostvarile su protiv ekipe Željezničara iz Sarajeva rezultatom 77:41.

Kontinuirani rad, napor i volju djevojke su pokazale i u ove dvije utakmice ne dozvoljavajući protivniku nikakve šanse da se rezultatski približi i ugrozi zacrtane ciljeve. Bez sumnje pred njima je duga i prilično naporna sezona u kojoj će, nadamo se, imati više sreće, pa ih shodno tome ispraćamo sa našim simboličnim pozdravom SRETNO!