Naser Kukić na prvi pogled je običan čovjek. Nadzornik Lampare podzemne eksploatacije uglja, oženjen i otac dvoje djece. Ono što je neobično ,a vezano je za njega, jeste njegov nadimak “čovjek zlatnih ruku˝. Nadimak je dobio zbog redovnog učešća na dobrovoljnim akcijama darivanja krvi. Krv je darovao 118 puta što je evidentirano u Crvenom križu Federacije, ali i još 30 puta po pozivu u kriznim situacijama. Već 40 godina darivaoc je krvi najmanje tri puta godišnje što u prevodu znači 40 spašenih života.

  • -Prvi put krv sam dao sa 16 godina iz čiste radoznalosti, a kasnije prvobitno iz humanih razloga ali i zbog redovne kontrole svog zdravlja - rekao je Naser Kukić.

Radnici Rudnika svake godine odazovu se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Banovići i saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC Tuzla. U ovoj godini organizovana je akcija u kojoj je učestvovalo 147 darivaoca, što je ujedno i rekordan broj za radnike Rudnika. Crveni križ FBiH organizuje druženja i dodjelu priznanja onima koji su krv dali preko 50 i 100 puta. Naser je jedini vlasnik plakete “Zlatni znak” na našoj općini.

  • -Ova plaketa mi znači mnogo. Drago mi je što ljudi znaju cijeniti to što radiš za druge, a zahvaljujući tome i ja imam mnoge povlastice - kaže Kukić.

Svoje plakete dobili su i oni koji su krv dali 50 i više puta. Vlasnici srebrne plakete su: Nijaz Čolić, Mirsad Šahinović, Ifet Hasić, Fikret Sarić, Omer Huremović, Nermin Avdić, Amir Balkić i Mevludin Hasikić.

Po ko zna koji put rudari zaslužuju dubok naklon i iskrene čestitke, jer pored teškog posla koji časno obavljaju, redovno i otvorenog srca odazivaju se svim humanitarnim akcijama.