OSIGURANE STIPENDIJE DJECI POGINULIH I UMRLIH RADNIKA RUDNIKA

Fond solidarnosti rudnika mrkog uglja „Banovići“ i ove godine obezbijedio je stipendije za djecu poginulih i umrlih radnika. Potpisivanje ugovora sa studentima i učenicima, odnosno njihovim roditeljima upriličeno je 19. decembra u prostorijama Direkcije Rudnika.

Iz Fonda je obezbijeđeno 18 stipendija koje će se isplaćivati u akademskoj 2018/19 godini i to po 100 KM mjesečno za učenike osnovnih i srednjih škola, te 150 KM za studente.

Predsjednik Skupštine Sinndikalne organizacije RMU „Banovići“ d.d. Banovići Zijad Lačić u svom obraćanju dobitnicima stipendija, naveo je da je Fond osnovan isključivo za potrebe ove populacije u želji da se pomogne djeci kolega koji su živote dali radeći u Rudniku.

Stipendisti su iskoristili ovu priliku da zahvale Sindikalnoj organizaciji ali i radnicima Rudnika, ističući zadovoljstvo što nisu zaboravljeni nakon smrti najmilijih te da im ovaj vid finansijske pomoći u mnogome olakšava troškove koje iziskuje školovanje.

Iz Sindikalne organizacije su poručili da djeca poginulih radnika Rudnika neće ostati na margini i da će Fond u budućnosti širiti svoje djelatnosti, te na taj način pružati i druge vrste pomoći radnicima Rudnika.