ZA „DOPRINOS U RADU“ NAGRAĐENO 58 UPOSLENIKA RUDNIKA

Rudnik „Banovići“ i ove godine dodijelio je priznanja za „Doprinos u radu“ za 58 uposlenika preduzeća. Iako je dosadašnja praksa bila da se ovaj tip nagrada dodjeljuje na Svečanoj sjednici uprave Društva, dodjela priznanja ovaj put održana je dan ranije, 17. decembra u restoranu Radničkog doma. Takva odluka donešena je zbog velikog broja nagrađenih radnika i poštivanja naredbi Kriznog štaba i nadležnih institucija.

Ceremoniju dodjele otvorio je direktor Rudnika Fadil Kudumović, koji je u obraćanju čestitao nagrađenima i naveo da se ove godine vodilo računa da istaknuti budu oni koji su to zaista zaslužili, kao i to da su nagrade podstrek za još bolji rad u budućnosti.

Ovogodišnji dobitnici priznanja iz pogona „Podzemna eksploatacija uglja“ su: Brigić Emir, Dedić Selmin, Bašić Semir, Terzić Jasmin, Husanović Sabahudin, Softić Safer, Akšamović Almir, Salihović Samir, Demirović Midhat, Mušanović Admir, Čergić Sead, Terzić Suljo, Dobrnjić Mersad i Terzić Razija.

Nagrade iz pogona „Površinska eksploatacija uglja“ dobili su: Bojić Mirsad, Lapandić Bilal, Softić Sinan, Gegić Sead, Pozderović Redžo, Fočić Omer, Smajlović Amir, Džizić Vehid, Brčaninović Ibro, Nurković Behader, Šehić Izet, Kahrimanović Jasmin, Grgić Milan, Ikanović Fadil, Kadrić Fehrat, Čergić Enes, Lačić Avdo, Gutić Hazim, Zukić Ramiz, Čergić Denis i Bebaković Fatija.

Uručene su plakete i zaposlenicima „Separacije“, i to: Mešanović Šahim, Lugavić Emsad, Muminović Muhamed, Gutić Mirzet, Bešić Elmedin, Bošnjaković Adem, Đerzić Fahrudin i Pirić Mensur.

Ovogodišnji dobitnici nagrada iz pogona „Željeznički transport“ su: Osmanović Samir, Krdžalić Zuhdija, Efendić Hazba, Avdihodžić Suad, Avdić Fikret i Ikanović Zakir.

Nagrađeni iz pogona „Standard i usluge“ su: Kahvedžić Sead i Memić Fikreta.

I na kraju, priznanja za doprinos u radu iz pogona „Direkcija“ dobili su: Berbić Ešefa, Sinanović Muzafer, Huremović Nihad, Hasić Šahbaz, Avdić Enes, Hasić Mehmed i Bebaković Tahir.

Među nagrađenima kojima su uručeneplakete i na račun uplaćen novčani iznos od 500 KM našla se i Fikreta Memić, zaposlenica organizacione jedince Standard i usluge. U ovom pogonu radi već 32 godine i posebno je zahvalna što je prepoznat njen trud i zalaganje kroz radni vijek. Nada se da će stanje u preduzeću iz godine u godinu biti sve bolje, a zasluženih nagrada sve više.
Zuhdija Krdžalić je mašinovođa u Željezničkom transportu već 38 godina. Zahvaljući se na nagradama, rekao je da je ovo poseban momenat u njegovom životu jer je zaista velika čast biti istaknuti član Društva.

-Bilo je lijepih ali i burnih vremena, no nikada nisam razmišljao o promjeni posla. Kada bi ponovo birao posao, izabrao bi rad na željeznici. Zahvaljujem se upravi Društva, a posebno rukovodiocu svoje Organizacione jedinice koji je odlučio da upravo ja ove godine budem jedan od nagrađenih – navodi Krdžalić.