U organizaciji škole fudbala "Budućnost" Banovići u sklopu obilježavanja 21. decembra Dana rudara BiH održan je malonogometni turnir za dječake rođene 2006. i 2007. godine. Na turniru koji je prošlog vikenda odigran u Sportskoj dvorani Banovići učešće su uzele 24 ekipe iz nekoliko gradova BiH.

Cilj ovog događaja je druženje mladih fudbalera koji je jedino moguć uz dobar trening i kvalitetne turnire. Na turniru je učestvovalo preko 350 dječaka, a generalni sponzor i ove godine bio je rudnik "Banovići"

Prvog dana turnira trofej je osvojila ekipa Napredak iz Zavidovića koja je u finalu nakon izvođenja penala savladala FK “Budućnostˇ” Banovići. Treće mjesto pripalo je ekipi ŠMT BiH 2007. Za najboljeg igrača turnira izabran je Amel Ćorić (˙SMT BiH), dok je za najboljeg golmana izabran Rijad Sinanović (Napredak Zavidovići). Za najboljeg strijelca izabran je Haris Berbić (FK “ˇBudućnost” Banovići)

Drugi dan turnira najbolja je bila ekipa Soccer kids Bijeljina koja je u finalu savladala FK Budućnost rezultatom 1 – 0. Treće mjesto pripalo je ekipi Eurogol Živinice. Za najboljeg nogometaša proglašen je Miko Davidović (Soccer Kids Bijeljina), a najboljeg golmana Kemal Begić (FK “Budućnost” Banovići). Za najboljeg strijelca izabran je Emin Kamberović (ŠN Colibri Tuzla).

- Ovog vikenda imali smo priliku ugostiti ekipe iz brojnih gradova BiH. Turnir je bio dobra prilika za veliki broj polaznika koji su odmjerili snagu i kvalitet sa vršnjacima iz drugih timova. U ime cijelog Kluba imam potrebu da se posebno zahvalim rudniku "Banovići" koji nas već treću godinu za redom, kao generalni sponzor, uvrštava u program obilježavanja Dana rudara BiH u ulozi generalnog sponzora - kazao je Muris Čekmić, trener u školi fudbala "Budućnost" Banovići.

Na sportskom terenu i ovog vikenda mogao se vidjeti kvalitetan mali nogomet i veliki broj potencijalnih nogometnih talenata, a na tribinama veliki broj posjetitelja koji su bodrili svoje timove.