Manifestacija „Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016“ 19. maja organizovana je u hotelu „President“ u Tuzli. Jedan od najznačajnijih privrednih događaja okupio je mnogobrojne privrednike i predstavnike najboljih kompanija s ciljem da se promoviše poduzetništvo, ekonomski potencijali i cjelokupna privreda Kantona.

Manifestaciju je otvorio premijer TK Bego Gutić. U svom govoru izrazio je zadovoljstvo što je u novom pozitivnijem privrednom ambijentu moguće birati od dobrih bolje.

Mjesecima unazad stručni žiri iz ove oblasti sumirao je prošlogodišnje rezultate velikog broja kompanija, te nakon ekonomske analize dao svoj sud odabravši 11 najboljih preduzeća.

Među najboljima našao se i RMU „Banovići“ koji je na ovoj manifestaciji predstavljen kao sinonim uspiješnog poslovanja što je potkrijepljeno i prigodnom nagradom, kristalom i plaketom „Specijalno priznanje za ulaganje u razvoj privrede TK“. U ime Rudnika nagradu je preuzeo izvršni direktor za ekonomske poslove Almir Delić.

  • -Ovo je zasigurno nagrada svim zaposlenicima Rudnika i dodatni motiv za još bolje, uspiješnije i ambicioznije poslovanje. Drago mi je da je rad, trud i kvalitet ponovo na cijeni - tokom svog obraćanja kazao je Delić.