Početkom juna za potrebe Rudnika u Vozni park stiglo je osam novih Ford Rendžera čija ukupna vrijednost iznosi 369.000 KM. Investicija je realizovana prvenstveno zbog potrebe Rudnika za ovakvom vrstom vozila koja će olakšati rad i zamijeniti dosadašnja dotrajala vozila.

Nabavkom novih rendžera iz upotrebe će u potpunosti biti izbačene stare nive i lade koje su trenutno u dosta lošem stanju, a čije su dosadašnje popravke i potrošnja benzina pravile velike izdatke. Zbog toga je investicija bila logičan potez iz kojeg će proizaći znatne novčane uštede.

Prva vozila ovakve vrste nabavljena su prije četiri godine, a upravo su njihov kvalitet i isplativost rezultirali nabavkom novih osam. Rudnik trenutno raspolaže sa čak 17 savremenih Ford Rendžera, koji su raspoređeni na rudničke pogone ovisno o iskazanim potrebama.

Ovo nije jedino ulaganje u Vozni park Rudnika. Nedavno je nabavljen i minibus za potrebe čete za spasavanje vrijedan 37.500 KM. Svojim karakteristikama u potpunosti zadovoljava sve specifične potrebe i situacije u kojima se četa za spasavanje često nalazi.